Maksut

Maksut ja maksuperusteet

Vesilaitostoiminnan kustannusten kattamiseksi perii Osuuskunta Valkeavesi laitokseen liittymisestä ja sen käytöstä Vesihuoltolaitosten yleiset määräykset huomioon ottaen tässä hinnastossa määrättyjä, laitoksen ja liittyjän väliseen sopimukseen perustuvia maksuja. Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero joka 01.01.2023 on 24 %, lukuunottamatta liittymismaksuja, jotka ovat arvonlisäverottomia siirto- ja palautuskelpoisia maksuja.

1. Käyttömaksu

Käyttömaksulla katetaan laitoksen vuosittaisia käyttökustannuksia. Käyttömaksun perusteena on kiinteistön käyttämä veden määrä.

Käyttömaksu, vesi = 1,32 €/m³, 01.01.2024 alkaen.

Käyttömaksu, jätevesi = 3,20 €/m³ (Kalajoen kaupunki 01.03.2024 alkaen)

2. Perusmaksu

Perusmaksulla katetaan laitoksen kiinteitä ylläpitokustannuksia.
Perusmaksun perusteena on vesimittarin koko.

Perusmaksut 1.1.2024 alv 0%:

Mittarin koko
Talousvesi (€/kk)
Jätevesi (€/kk) Kalajoen kaupunki
Ns 20
6,80
4,25
Ns 25-32
28,00
21,50
Ns 40
48,00
27,00
Ns 50
92,00
32,50
Ns 80
136,00
Erillisen sopimuksen mukaan.

3. Liittymismaksu

Liittymismaksuilla katetaan vesijohtoverkoston rakentamisesta aiheutuvia kuluja.

Lataa liittymismaksut ja maksuperusteet tästä! (PDF)

Mittarilukeman ilmoittaminen

Voit ilmoittaa vesimittarin lukemat Kulutus-Webissä. Palvelun kautta saat myös tietoa kiinteistösi vedenkulutushistoriasta ja näet vuositasolla olevan ennusteen tulevasta vesilaskusi määrästä euroina.

Mikäli mittarilukema on ilmoitettu Kulutus-Webin kautta, mittarinlukukorttia ei tarvitse palauttaa.
Lukema tulisi tallentaa täysin kuutioin eli samassa muodossa kuin edellinen lukema näkyy mittarinlukukortissanne.

Tallentaessa mittarilukemaa voitte saada virheilmoituksen vuosikulutusarviosta poikkeavasta kulutuksesta. Jos poikkeama on huomattavan suuri, suosittelemme ottamaan yhteyttä toimistoomme.

Voit kirjautua palveluun kuluttaja- / kulutuspiste numerolla ja mittarin numerolla, jotka löytyvät laskusta sekä mittarinlukukortista. Kulutus-Webiin kannattaa ilmoittaa myös gsm-numero ja sähköpostiosoite niille varattuihin kenttiin myöhemmin käyttöön otettavaa tekstiviesti- ja muuta tiedotusta varten.

Jatkossa pyydämme lähettämään mittarin lukemat ensisijaisesti tämän palvelun kautta.
Vesimittarilukema tulee ilmoittaa kerran vuodessa.

Pikaohje Kulutus-Webin käyttöön ja vesimittarin lukemiseen (pdf)

Kulutuspiste- / kuluttajanumero:

Mittarin numero:

Palveluhinnasto

Tarvikkeet

Vesijohtotarvikkeet veloitetaan kulloinkin voimassa olevan vähittäismyyntihinnaston verottomilla hinnoilla, niihin lisätään laskutuksen yhteydessä kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero joka 01.01.2019 on 24%.

Työveloitukset

Asennustyö:

30,00€/h (liittymäasiakkaat)

35,00€/h (muut asiakkaat)

Konetyö / 16 tn kone:

62,00€/h

Matkakorvaus:

5,00€/työkohde

Putkistojen videokuvaus:

50€ + 30€/h

Normaalin työajan ulkopuolisesta työstä hintoihin lisätään normaalit ylityö-, yms. kulut.

Veden mittaus ja laskutus

Veden mittaus

Vesi- ja jätevesilaskutus perustuu kiinteistökohtaisella vesimittarilla mitattuun veden kulutukseen. Kiinteistön omistajat ilmoittavat vesimittarinlukeman vuosittain joko laitoksen lähettämän mittarinlukukortin, puhelimen tai Osuuskunta Valkeaveden Kulutus-Web:ssä olevan itseluentalomakkeen kautta. Laitos lukee vesimittarit keskimäärin neljän vuoden välein.

Vesimittarit ovat laitoksen omaisuutta. Varmistaakseen, että vesimittarit toimivat oikein, laitos vaihtaa kustannuksellaan vesimittarit n. 10 vuoden välein. Mikäli huomaat toimistahäiriöitä vesimittarissa, pyydämme ottamaan välittömästi yhteyttä vesilaitokseen.

Laskutus

Laskutus suoritetaan neljä kertaa vuodessa, kolme laskutuskertaa perustuu edellisen vuoden ilmoitetun kulutuksen perusteella laskettuun arvioon ja yksi laskutuskerta (tasauslaskutus) perustuu joko asiakkaan tai laitoksen suorittamaan vesimittarin luentaan.

Loma-asuntojen osalta laskutus on pääsääntöisesti kerran vuodessa.

Jotta arviolaskutus vastaisi mahdollisimman hyvin todellista kulutusta, pyydämme asiakkaitamme ilmoittamaan laitokselle vedenkulutuksessa tapahtuvat suuremmat muutokset, esim. huomattava muutos karjan määrässä ym.
Arviolaskutuksen oikeellisuutta voi myös seurata vertaamalla arviolaskun vesimittarilukemaa todelliseen vesimittarin lukemaan. Osuuskunta Valkeavesi suorittaa myös jäteveden laskutuksen osuuskunnan ja Kalajoen kaupungin välisen sopimuksen mukaisesti ja tilittää sen kaupungille.

Vesilaskun luentaohje (PDF)

Osuuskunta Valkeavesi
  • Heinistönkuja 1, 85100 Kalajoki
  • (08) 469 6400 (vaihde)
  • Päivystys työajan ulkopuolella p. 044 565 0675
Verkkopalvelustamme
Copyright © 2023 Osuuskunta Valkeavesi | Powered by Digimarkkinointi Donetti Oy